Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Για την αγάπη της πάβλοβα - κι όχι μόνο

Τώρα εγώ ούτε λόγο ούτε ανάγκη έχω να μπω στα χωράφια των κριτικών γεύσης, αλλά την αλήθεια μου οφείλω να την πω.
Την Έφη Γιαλούση την γνωρίζω χρόνια αρκετά και την παρακολουθώ να λάμπει στην Αθηναϊκή νύχτα των εστιατορίων και των προχωρημένων μπαρ. Μια από τις λίγες γυναίκες στον δύσκολο αυτό χώρο, αυτόφωτη και δημιουργική, ήδη από τους καιρούς της ΟΙΝΟΠΑΘΕΙΑΣ, στο Χαλάνδρι, και του Dirty Ginger, γωνιάς αγαπημένης στο Γκάζι για χρόνια πολλά.


Στην απαιτητικότητα του τομέα της εστίασης, η Έφη Γιαλούση είχε κι έχει ακόμα δύο σταθερές απαντήσεις: εφευρετικότητα και καλή, διαλεγμένη από την ίδια, πρώτης ύλη. Υλικά φερμένα από μποστάνια της Τήνου και της Νάξου ή από την Κεντρική Αγορά, ξημερώματα, τότε που οι γνώστες κι οι μερακλήδες ψωνίζουν τον ανθό των παραγωγών, γίνονται στα χέρια της delicatessen, που αφήνουν παρασάγγας πίσω την εκζήτηση και την υποκρισία, την ρηχότητα και την επιδειξιομανία.  
Περνώντας σε μια καινούρια επαγγελματική φάση και επιδιώκοντας να κάνει την τέχνη και τις γεύσεις της προσιτές σε περισσότερο κόσμο, η Έφη Γιαλούση έστησε το δικό της εργαστήριο στην Εμπεδοκλέους 33, στο Παγκράτι, και το ονόμασε "ΠΑΒΛΟΒΑ", γιατί η ίδια έφερε πρώτη - κι ακόμα αξεπέραστη - στην Ελλάδα την μαγική κι ανάλαφρη αυστραλέζικη συνταγή, που έμελλε να γίνει το σταθερό σήμα κατατεθέν σ' όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, που κατά καιρούς διηύθυνε.



Από την ΠΑΒΛΟΒΑ του Παγκρατίου, λοιπόν, ξεκινάνε κάθε μέρα όχι μόνον οι πάβλοβες, αλλά κι όλα της τα γλυκά και τα αλμυρά, οι σαλάτες και τα επιδόρπια, τα χειροποίητα παγωτά, το Καλοκαίρι, και φτάνουν στους πιστούς της Έφης είτε μέσα από επιλεγμένα σημεία πώλησης, σε γειτονιές της Αθήνας, είτε από το κεντρικό της σημείο, στην Σκουφά 56 και Σίνα, στο Κολωνάκι. Φτάνουν για να καταναλωθούν φρέσκα κι άμεσα ή για να ταράξουν τους συνδαιτημόνες του βραδινού τραπεζιού.
Μ' αφορμή τα γυρίσματα της Πρωτοχρονιάτικης τηλεοπτικής εκπομπής "ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΕΦΗΣ", που ξεκινάει επίσης από το εργαστήριο του Παγκρατίου, βρέθηκα εκεί τις προάλλες για να δω πώς φανερώνει τα μυστικά της η Έφη σ' όλη την Ελλάδα κάθε Σάββατο στις 12:30 από το Κανάλι Action 24. Και δεν μπόρεσα να αντισταθώ ούτε στις λιχουδιές, που μπορούμε όλοι να παραγγείλουμε για τραπέζια γιορτινά ή μεθεόρτια, ούτε και στην ευκαιρία της φωτογράφησης!

Για πιο πολλές φωτογραφίες εδώ κι εδώ

Για πληροφορίες και παραγγελίες, τηλ. 210 3388 827 ή 210 7564 040

Web site: www.pavlova.gr





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com