Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Γαλάζια Κυριακή στο Παλιό Φάληρο

Λευκή Νύχτα, Κόκκινη Νύχτα, Κόκκινη Κυριακή εδώ κι εκεί... Στο Παλιό Φάληρο, όμως, η Κυριακή είναι Γαλάζια, Καλοκαίρι και Χειμώνα, πότε λιγότερο πότε περισσότερο, αλλά, πάντως, πάντα Γαλάζια. 
Ανάλογα με την εποχή, ανάλογα με το φως και τα παιχνίδια του ήλιου με τα σύννεφα, τα χρώματα στο κομμάτι του ιστορικού Φαληρικού Όρμου, που απλώνεται μπροστά από τον Φλοίσβο, τον Μπάτη και το Έδεμ, τρέχυν πάνω σε μια μεγάλη γκάμα, την οποία αγωνίζεται να παρακολουθήσει το μάτι του περιπατητή.
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου του 2017, μια βδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, ο αέρας ήταν έντονος, αλλά όχι ψυχρός. Ο ήλιος παιχνίδιζε ως, πότε πότε τα σύννεφα μαύριζαν, πύκνωναν κι απειλούσαν με καταιγίδα, αλλά δεν υλοποίησαν ούτε στιγμιαία την απειλή τους. Σεβάστηκαν τους περιπατητές στην παραδοσιακή βόλτα του Φαλήρου, που ούτε το τραμ δεν κατάφερε να καταστρέψει, σεβάστηκαν τους χειμερινούς κολυμβητές, που δίνουν στον Μπάτη το καθημερινό τους ραντεβού βρέξειχιονίσει, σεβάστηκαν όσους για ξάπλωσαν να ρουφήξουν ήλιο στα παγκάκια, σεβάστηκαν ακόμη και τα παιδιά, που τάραζαν χαριτωμένα με τις φιγούρες και τα κόλπα τους την μεγαλοπρέπεια του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου...         












Μια υπόμνηση της απίστευτης τραγωδίας με το ναυάγιο του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ" του περασμένου Σεπτεμβρίου... Η κολύμβηση ακόμη απαγορεύεται, αλλά λίγοι πτοούνται.











 Στον Φλοίσβο, κάποιοι στολίζουν κάθε χρόνο λιτά, αλλά με κάποια χάρι, τα αρμυρίκια...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com